Dagar då livet förändras

En pastorsfamiljs berättelse om kärlek, framgång och brustna drömmar.

Boken om min familj är nu klar och finns till försäljning. På ca 80 sidor (av bokens 306 sidor) beskrivs bl a våra tre år som svenska immigranter i USA 1957-60, samt min fars och familjens resor över Atlanten med SAL.

På 1930-talet möter en ung pastorselev en lika ung fotoelev. De har hem­liga träffar innan de gifter sig 1937. De får tre barn. År 1957 reser fam­ilj­en till Amerika och får under ett kort ögonblick uppleva den amerikanska dröm­­m­en, innan en stor tragedi inträffar.

Det här är berättelsen om en pastors­familj på 1900-talet. Det är också en berättelse om Sverige ur ett sällan skildrat perspektiv.

Lars Hemingstam har skapat den här boken om sina föräldrar, Ruth och Tage Hemingstam. Jonseredssonen Tage Hemingstam var pastor inom Svenska Mis­sio­ns­­för­bun­det, från 1930-talet fram till 1970-talet.

Berättelsen bygger på 200 brev, barnens dagboksanteckningar, tid­nings­ar­tik­­lar, referenslitteratur och intervjuer med släktingar och vänner. Här finns en hel del hembygdsskildringar, främst från Sund­byberg, men också från Söder­­hamn, Sydskåne och Göteborgs­trakten.

306 sidor. Pris mjukband: 269:-.

Boken finns till försäljning hos Books On Demand.